IDL ACADEMY

 

Bij ID Logistics hechten wij veel waarde aan de ontwikkeling van onze medewerkers en logistieke partners. Hierbij streven wij na dat wij tevreden medewerkers hebben die goede kwaliteit leveren in een veilige werkomgeving. Binnen ID Logistics heeft de ID Logistics Academy de centrale rol om de opleiding en training van ons personeel te faciliteren om zo een essentiële bijdrage te leveren aan dit doel.

Jouw start bij je nieuwe werkgever geeft een belangrijk beeld van het bedrijf waarvoor je bent gaan werken. Dit besef maakt dat wij extra aandacht en zorg besteden aan het introductie programma van nieuwe medewerkers. Als je je thuis voelt bij ID Logistics en duidelijk leert wat er van je verwacht wordt dan worden zowel jijzelf als onze organisatie daar alleen maar beter van!

Door het Buddy programma leiden onze Buddies (opgeleide operationele trainers) nieuwe medewerkers op aan de hand van een standaard rooster per functie. Deze medewerkers hebben als doel je een warm welkom te geven, uitleg te geven over je organisatie en je hierin rond te leiden en begeleiden, inzicht te geven hoe we samen veilig kunnen werken en tot slot leren wat er in je functie van je verwacht wordt.

Een van de opleidingen waar wij extra aandacht en zorg aan geven zijn de opleidingen op rijdend materiaal. Hierbij moet je denken aan opleidingen voor bijvoorbeeld heftrucks, reachtrucks, HLOP, LLOP en nog veel meer typen logistieke voertuigen. Deze opleidingen worden gegeven door onze gecertificeerde en ervaren trainers. De trainingen zijn naast effectief ook vaak erg leuk. We benutten nieuwe methodes om met plezier goed opgeleid personeel te hebben. Het goed kunnen bedienen van het rijdend materiaal vinden wij enorm belangrijk om veilig te kunnen werken en goede resultaten te leveren voor onze klanten.

Binnen de IDL Academy kennen we het Leiderschapsprogramma. Tijdens dit programma leer je de basics van het leidinggeven binnen ID Logistics. Je leert wat ID Logistics van een leidinggevende verwacht, je leert wat je zelf van de rol van een leidinggevende vindt, je denk na over wat voor leidinggevende je wilt zijn, je leert hoe je de behoefte van een medewerker centraal stelt, je leert hoe je je werk zo efficiënt mogelijk organiseert en je leert hoe je de medewerkers uit je team in staat stelt hun functie zo goed mogelijk uit te voeren en bekijkt wat hun eventuele next step zou kunnen zijn. Dit doen we door middel van onderstaande vier trainingsbijeenkomsten. Met dit leiderschapsprogramma hopen we je zo goed mogelijk te ondersteunen om je rol als leidinggevende binnen ID Logistics uit te kunnen voeren.

Contactgegevens

Kranenberg 2
5047 TR Tilburg
06 - 27235218